Opetusmateriaali

Kurssimateriaali

Monimuotoiset perheet nyky-yhteiskunnassa -kurssin valmis opettajan materiaali (2016), jonka perusteella voit helposti opettaa 5 op:n AMK-tasoisen kurssin perheiden monimuotoisuudesta. Materiaali sisältää myös opiskelijoille hyödylliset artikkelit kaikista kymmenestä monimuotoisesta perheryhmästä.

Voit hyödyntää oppimateriaalin sellaisenaan tai soveltaa sitä oman kurssisuunnitelmasi tarpeisiin.

Sananselityspeli

Monimuotoiset perheet -sananselityspelin tarkoituksena on oppia tunnistamaan perheiden monimuotoisuutta ja siihen liittyviä käsitteitä. Pelissä selitetään sanoja toisin sanoin, käyttäen esimerkiksi synonyymejä, vastakohtia ja vihjeitä. Tavoitteena on saada joukkuetoverit arvaamaan mahdollisimman monta sanaa minuutissa.

Peliä voidaan käyttää

  • opetustarkoituksessa
  • johdatuksena erilaisiin perheiden monimuotoisuutta koskeviin aiheisiin
  • ryhmäytymisessä

Kortit sisältävät vaikeustasoltaan kahdenlaisia sanoja. Harmaalla painetut sanat ovat helppoja ja mustat vaikeampia. Pelin vaikeustaso sovitaan pelaajien kesken.

Vaikeasti selitettävät sanat on syytä poimia talteen ja käsitellä yhdessä. Mustalla merkityt sanat on selitetty täällä.

Parhaimman lopputuloksen saat, kun tulostat pdf-tiedostosta aina kuusi sivua yhdelle A4-arkille ja leikkaat kortit sen jälkeen oikean kokoisiksi.

Juliste

Tulostettava Monimuotoiset perheet -juliste on monikäyttöinen työkalu. Parhaimman tuloksen saat, jos tulostat kuvan pystysuunnassa A3-paperille. Voit käyttää julistetta opetusmateriaalina tai tulostaa sen esimerkiksi luokkahuoneen tai vastaanottotilan seinälle.