Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto (YVPL) ry on lastensuojelujärjestö, joka tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä sekä vahvistaa yhden vanhemman perheiden keskinäistä vertaistukea. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa.

YVPL koostuu noin 50 jäsenyhdistyksestä. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Helsingissä ja aluetoimistot Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Aluetoimistoissa työskentelevät aluekoordinaattorit tukevat yhden vanhemman perheiden vertaistukitoimintaa valtakunnallisesti. Yhdistys järjestää vertaistukiryhmiä, eroryhmiä ja lasten eroryhmiä sekä tuettuja lomatukijaksoja yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa. Yhdistys ylläpitää Eroinfo -puhelinpalvelua, nettineuvontaa ja asianajajien puhelinneuvontaa. Myös paikallisyhdistykset järjestävät virkistystoimintaa.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä muun muassa vaikuttamalla eron jälkeiseen vanhemmuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaiskäytäntöihin. Tavoitteena on lapsen kaikkien vanhempien vanhemmuuden toteutuminen, vaikka vanhempien parisuhde olisikin päättynyt. Yhdistys edistää myös yhden vanhemman perheiden mahdollisuuksia yhdistää työ- ja perhe-elämää.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on julkaissut sekä jäsentensä että ammattilaisten käyttöön soveltuvaa materiaalia, kuten Vanhempien eron ABC -esitteen ja Hyvä ero -materiaalin. Jäsenistölleen yhdistys tarjoaa Muuttuva Perhe -lehden.

Lisätietoa yhden vanhemman perheistä ja perheiden kohtaamisesta (tällä sivustolla).