Työ ja perhe

Jokaisella on oma ainutlaatuinen ja yksilöllinen perhetilanteensa. Jos se tulee huomioiduksi ja tuetuksi työyhteisössä, lisää se työntekijän sitoutumista, jaksamista ja tuottavuutta. Kaikkien perhetilanteiden tukeminen on myös työllisyyskysymys.

Tältä sivulta löydät Monimuotoiset perheet työelämässä -oppaan, joiden avulla voit esihenkilönä rakentaa työyhteisöön kaikki perheet huomioivaa perheystävällistä kulttuuria.

Työehtosopimuksen perhevapaakirjauksissa on tärkeää huomioida erilaiset perhetilanteet. Löydät verkkosivuiltamme vinkkilistan ja ajatuksia, miten erilaisten perhetilanteiden huomioiminen onnistuu perhevapaakirjauksissa.

Eduskunta ja kunnat järjestävät monet työn ja perheen yhteensovitusta tukevat palvelut lasten huoltajille. Tutustu täältä, miten voit huomioida kuntapäätöksissä kaikki perhetilanteet. Verkkosivuiltamme löydät myös eduskuntavaalitavoitteemme.

Tilaa koulutus tai seuraa meitä LinkedInissä

Haluaisitko kuulla lisää? Ota Monimuotoiset perheet -verkosto seurantaan LinkedInissä! Jaamme vinkkejä muun muassa siitä, miten eri alojen ammattilaiset voivat huomioida työssään kaikki perheet ja heidän erilaiset tarpeensa. Julkaisemme myös tietoa esihenkilöille sekä luottamushenkilöille.

Voit myös tilata meiltä erilaisten perhetilanteiden huomioimiseen ja perheystävällisyyteen työelämässä liittyvää maksutonta koulutusta. Koulutusten pituus ja sisältö räätälöidään tilaajan tarpeisiin sopivaksi.

Koulutuksista voit ottaa yhteyttä työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunistoon tiina-emilia.kaunisto(@)monimuotoisetperheet.fi.