Työ ja perhe

Jokaisella on oma ainutlaatuinen ja yksilöllinen perhetilanteensa. Jos se tulee huomioiduksi ja tuetuksi työyhteisössä, lisää se työntekijän sitoutumista, jaksamista ja tuottavuutta. Kaikkien perhetilanteiden tukeminen on myös työllisyyskysymys.

Tältä sivulta löydät Monimuotoiset perheet työelämässä -oppaan, joiden avulla voit esihenkilönä rakentaa työyhteisöön kaikki perheet huomioivaa perheystävällistä kulttuuria.

Tutustu myös työmarkkinajärjestöissä työskenteleville suunnattuihin työelämätavoitteisiin ja vinkkeihimme, miten työehtosopimuksissa ja paikallisessa sopimisessa on mahdollista huomioida erilaisia perhemuotoja, vanhemmuuksia ja perhetilanteita.

Kunnat järjestävät monet työn ja perheen yhteensovitusta tukevat palvelut lasten huoltajille. Vinkkejä siihen, miten voit huomioida kuntapäätöksissä kaikki perhetilanteet, löydät täältä. Aluevaalitavoitteemme puolestasi löydät täältä.

Tilaa koulutus tai seuraa meitä LinkedInissä

Haluaisitko kuulla lisää? Ota Monimuotoiset perheet -verkosto seurantaan LinkedInissä! Jaamme vinkkejä muun muassa siitä, miten eri alojen ammattilaiset voivat huomioida työssään kaikki perheet ja heidän erilaiset tarpeensa. Julkaisemme myös tietoa esihenkilöille sekä luottamushenkilöille.

Voit myös tilata meiltä erilaisten perhetilanteiden huomioimiseen ja perheystävällisyyteen työelämässä liittyvää maksutonta koulutusta. Koulutusten pituus ja sisältö räätälöidään tilaajan tarpeisiin sopivaksi.

Koulutuksista voit ottaa yhteyttä työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunistoon tiina-emilia.kaunisto(@)monimuotoisetperheet.fi.