Webinaari: Kenen sosiaaliturva – vastaako sosiaaliturva perheiden tarpeisiin?

13.10.2020 - Uutiset - Sara Mäkäräinen

Tervetuloa eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmän avoimeen verkkoseminaariin 18.11. klo 9–10.30!

Kuvassa keltainen aurinko ja teksti Kenen sosiaaliturva – vastaako sosiaaliturva perheiden tarpeisiin.

Sosiaaliturvaa uudistetaan parhaillaan. Uudistuksen tavoitteena on ihmisen näkökulmasta nykyistä selkeämpi ja toimivampi järjestelmä, joka mahdollistaa työnteon ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen muuttuvissa elämäntilanteissa. Uudistusta valmistelee parlamentaarinen komitea.

Tässä verkkoseminaarissa keskitymme siihen, miltä sosiaaliturvauudistus näyttää monimuotoisten perheiden näkökulmasta. Tunnistetaanko komitean työssä perheiden muuttuvat elämäntilanteet ja moninainen arki? Miten perhe määritellään? Muistetaanko, että suomalaisissa perheissä on myös eronneita vanhempia, bonusvanhempia, sijaisvanhempia, yksinhuoltajia ja puolisonsa menettäneitä? Vastaako sosiaaliturva kaikkien perheiden tarpeisiin?

Seminaarin alkuun kuulemme asiantuntijapuheenvuorot vuoroasuvien lasten perheiden sekä sijaisvanhempien sosiaaliturvahaasteista. Tämän jälkeen keskustelua jatkaa kansanedustajista koostuva paneeli.

Paneeliin osallistuvat kansanedustaja ja komitean jäsen Tarja Filatov (sdp), kansanedustaja ja komitean jäsen Anders Norrback (rkp), kansanedustaja ja komitean varajäsen Noora Koponen (vihr), kansanedustaja ja komitean varajäsen Antero Laukkanen (kd), kansanedustaja ja Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtaja Katja Hänninen (vas) sekä kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk).

Seminaarin koko ohjelma:

9.00 Tervetuloa, kansanedustaja ja eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmän puheenjohtaja Mirka Soinikoski
9.05 Vastaako sosiaaliturva kaikkien perheiden tarpeisiin? erityisasiantuntija Sara Mäkärinen, Monimuotoiset perheet -verkosto
9.10 Lapsen vuoroasuminen sosiaaliturvan näkökulmasta, tutkija Anneli Miettinen, KELA
9.25 Sosiaaliturvan haasteet sijaisperheissä, lasten ja nuorten perhehoidon kehittämispäällikkö Anu Lehtosaari, Perhehoitoliitto
9.40 Kansanedustajapaneeli, keskustelua johdattelee johtava asiantuntija Anna Moring, Monimuotoiset perheet -verkosto
10.20 Yleisökysymykset ja yhteenveto

Tapahtuma järjestetään Zoom -verkkokokoustyökalulla 18.11. klo 9–10.30. Seminaariin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten tulethan ajoissa linjoille! Mukaan pääset tästä linkistä (salasana: sotu): https://us02web.zoom.us/j/88684327510?pwd=YkV3VlNLV1VJZHpZUm5KZVQwbkk0QT09.

Seminaarin järjestää eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmä.